Физика за 6 разред основне школе, Капор Д.В., Шетрајчиh Ј.П., 2019

Физика за 6 разред основне школе, Капор Д.В., Шетрајчиh Ј.П., 2019.
   
   Пред вама се нолази ваш први учбеник физике. Зато ћемо нешто више рећи о њему.
Како је написана ова књиЈа? На почетку свако/ пошавља покушаћемо кроз елементарне примере да објаснимо о чему ћемо учити. Током излаЈања указиваћемо на битне моменте. Потрудили смо се да припремимо и занимљиве илустрације али, наравно, вама, којима jе на телевизији и преко интернета доступно практично све, тешко је понудити нешто сасвим ново. Зато вас и молимо да се што више укльучите и сами сетите неких примера с којима сте се неЈде срели. Питајте, наставници су ту да одюворе на ваша питања, наравно, ако знају. Ми смо свесни тою да они физику добро знају, али ипак постоје нека очтледна питања на која још немамо оgioвор. Када све испричамо, поновићемо најбитније и понудити питањаи задатке за проверу знања.

Физика за 6 разред основне школе, Капор Д.В., Шетрајчиh Ј.П., 2019


Увод у физику.
Свака наука jе заснована на искуству које се затим уопштава. Таквим уопштавањем у физици стижемо до физичких закона. Ипак, у корену морају постојати одређене претпостав-ке које прихватите и gалье сматрате да оне стално важе. Конкретно, велико искуство доводи физичаре до тою да претпостављају да jе све око нас саЈрађено од материје. По нашем искуству, а колико iод идемо даље са упозна-вањем природе то се и потврђује, материја се јавља само у два вида: као супстанција и као физичко поље. Супстанција је оно од чеia су изiра-ђене све ствари око нас, као и ми сами.

У шестом разреду ћемо се бавити само супстанцијом. Шта jе физичко поље, сазнаћетеу наредним разредима.



Бесплатно скачать электронную книгу в удобном формате, смотреть и читать:
Скачать книгу Физика за 6 разред основне школе, Капор Д.В., Шетрајчиh Ј.П., 2019 - fileskachat.com, быстрое и бесплатное скачивание.

Скачать pdf
Ниже можно купить эту книгу по лучшей цене со скидкой с доставкой по всей России.Купить эту книгу



Скачать - pdf - Яндекс.Диск.
Дата публикации:





Хештеги: :: :: :: ::


Следующие учебники и книги:
Предыдущие статьи: